OptiScan krijgt update

In juni wordt de nieuwe versie van OptiScan uitgerold. De web applicatie is volledig responsive gemaakt, zodat deze geoptimaliseerd is voor gebruik op mobiele toestellen. Zowel aan de voorzijde, dus wanneer er een QR code gescand wordt, als in het beheergedeelte. U als klant kunt alle gegevens nu ook raadplegen op mobiel.

Optiband zet de nieuwe standaard voor het beheer van transportbanden.

OptiScan, webapplicatie voor transportbandbeheer

Er gaat een transportband kapot. De productie valt stil dus er moet snel wat gebeuren. Maar wat waren de gegevens van de transportband ook al weer? Over welke installatie en welke band hebben we het eigenlijk? De periodieke audit is bij voedselverwerkende bedrijven alom bekend. Vrijwel altijd wordt naar voedselveiligheidsverklaringen gevraagd. De situaties komen vast bekend voor. Een hele klus om dat allemaal op orde te hebben en te houden. OptiScan helpt je hierbij...

Lees meer

Blauwe rondsnaar. Voedselgeschikt.

Optiband introduceert PolyBlue, de blauwe rondsnaar. Geschikt voor voedselcontact volgens de EEG-richtlijnen.

Optiband heeft een assortiment van blauwe rondsnaren opgenomen dat uitstekend kan worden ingezet in allerlei lichte transportsystemen.

Lees meer

Klachten met de productieveiligheid van de transportband?

Bij een toonaangevende patatfabriek in Tilburg was de deklaag al na enkele weken tot op het weefsel versleten. Dit veroorzaakte een te groot risico voor de productveiligheid. Als gevolg hiervan moest de transportband met grote regelmaat vervangen worden. Hier was onze oplossing dat de installatie is omgebouwd van weefselband naar modulaire schakelband.

Lees meer

Last van verschrikkelijk hoge onderhoudskosten?

De klant, een gerenommeerde planten en zaadkwekerij, in Hendrik Ido Ambacht moest ieder jaar de band wel twee keer vervangen. Hij had hierdoor veel stilstand en te hoge onderhoudskosten. De oplossing was het vervangen van een transportband naar een slijtvaste modulaire band met holddown tabs van Optiband.  

De Side-Tabs van de voormalige band waren voor meer dan de helft versleten, waardoor de krattentoevoer halverwege de band stagneerde en de machine keer op keer stilviel.
Ook waren de pennen van de band en de tandwielen na 4 maanden versleten. Hierdoor konden de tanden niet meer in de band en stilstand onvermijdelijk was. Deze stilstand bracht een hoop extra kosten met zich mee.

Wij hebben samen met de gespecialiseerde machinefabrikant in deze industrie een plan ontwikkeld om dit probleem om te lossen. De installatie is aangepast zodat er een modulaire transportband op gemonteerd kon worden met zogenoemde holddown tabs. Die zijn veel beter geschikt voor dit werk. Met deze oplossing is de te verwachten standtijd van de band naar minimaal 2 jaar gebracht. Hierdoor zijn de kosten van deze ombouwactie al in 2009 terugverdiend.

Lees meer

Modulaire transportband over mesovername

Sensationeel - Modulaire band die over een mesovername kan? Onmogelijk! Nu niet meer. MICRO pitch bij Optiband.

Lang was een van de nadelen van een modulaire band dat deze alleen kon worden toegepast in installaties met grote trommeldiameters. Vooral bij de overname van kleine producten was dit een beperking. Nu niet meer. Lees snel verder.

Lees meer